Selvangivelse

En selvangivelse kan være en torn i øjet på mange selvstændige. På denne side finder du hjælp til selvangivelse og mange relevante informationer om, hvorledes du får indberettet til skat på den korrekte måde. Sådan undgår du ubehagelige overraskelser på et senere tidspunkt.

Hjælp til selvangivelse

Uagtet om du driver virksomhed i personligt- eller selskabsregi, er selvangivelsen et væsentligt tilbagevendende element. Driver du virksomhed i personligt regi, sker beskatningen via angivelse på din personlige selvangivelse.

Driver du derimod virksomhed i selskabsregi angives årets resultat samt øvrige oplysninger til SKAT via en selskabsselvangivelse. Er dine aktiviteter delt mellem flere selskaber, kan der også være tale om en såkaldt sambeskatning, hvor selskaberne skattemæssigt ses samlet.

Uagtet virksomhedsformen er udfyldelse af selvangivelsen et komplekst område, som stiller store krav til indsigt i relevant lovgivning.

Årets resultat opgjort efter de regnskabsmæssige regler er sjældent lig det skattemæssige resultat, da der er store forskelle mellem de to regelsæt. Derfor anbefales det, at man som selvstændig benytter sig af en professionel rådgiver, som kan assistere på området.

 

Bliv medlem i dag

Meld dig ind hos Selvstændige.com og nyd godt af vores mange fordele

Klik her