Opstart af virksomhed

Drømmer du om at starte egen virksomhed? Her får du et godt overblik over de forhold, du som iværksætter skal være opmærksom på for at starte en solid forretning op fra bunden. Vi guider dig igennem forarbejdet og opstarten, så du får styr på alt lige fra en gennemarbejdet forretningsplan til skatte- og momsregler. Og ønsker du at få 1:1 sparring, kan du som medlem af Selvstændige.com få direkte adgang til vores professionelle partnere.

et netværk af partnere

Bliv medlem af Selvstændige.com og få et professionelt netværk af partnere, der kan hjælpe dig med alt fra revision og skatteregler til online marketing og IT-support. Det hele får du til en fast lav pris fra 120 kr./md.

se alle fordelene

Start som selvstændig

Ved opstart af din egen virksomhed melder en række spørgsmål sig, herunder er løbende styring af bogholderi, årsregnskab og skat væsentlige elementer.

Der er mange nye begreber og regler, som du skal sætte sig ind i, og det er vigtigt, at du får dannet et overblik over dem. Du bør også overveje, hvorledes den løbende styring skal ske - og ikke mindst, hvem der skal stå for dette.

 

Selvstændige.com har udarbejdet en oversigt over tre relevante punkter som du bør undersøge og overveje inden du opstarter din virksomhed:

  1. Test din forretningside - Spørg venner og bekendte om de kan se fidusen i din ide. På denne måde får du sparring omkring din ide og måske ideer til hvordan dit koncept kan blive endnu bedre.

  2. Vælg den korrekte virksomhedstype - Forventer du at gå fuldtid med din ide eller skal det holdes på et hobby niveau i første omgang? Denne overvejelse er vigtig når du vælger din virksomhedstype. Du kan læse mere om virksomhedstyperne her.
     
  3. Fremtidsplaner - det er essentielt at du udarbejder en forretningsplan inden du starter som selvstændig. Denne skal fungere som din røde tråd for hvordan du opbygger din virksomhed og samtidigt kunne give andre interessenter indblik i din virksomhed. Læs mere om forretningsplanen her.

 

Selvom du kan finde vejledning og beskrivelser af mange forhold indenfor regnskab, skat og moms, er det på ingen måde udtømmende og det anbefales derfor, at du søges professionel hjælp i den konkrete situation.

Din hæftelse kan potentielt frarøve dig dit hus, hvis du kommer rigtig dårlig afsted.
Thomas Rønfeldt, Hjulmandkaptain

I denne videopodcast fortæller advokat Thomas Rønfeldt fra HjulmandKaptain og statsautoriseret revisor Thomas Pedersen fra Redmark hvad du skal være opmærksom på, når du starter virksomhed, og hvordan du bogfører dine indtægter, omkostninger mv. med henblik på din virksomhedsform.