5 (måske) helt indlysende råd til salgstekster

Når du skriver salgstekster, er der nogle områder, du bør være opmærksom på. I denne artikel finder du 5 gode råd, du kan/bør benytte, inden du smider din salgstekst ud til målgruppen. 

 

 

1. Du må ikke stave fokkert

Stavebøffer og indlysende forkert tegnsætning trækker gevaldigt ned i kvalitetsopfattelsen af dit brand eller produkt. Brug stavekontrol og husk: Google kan være en rigtig god hjælp, hvis du bliver i tvivl – skriv ordet ind i Googles famøse søgefelt, og søgemaskinen vil oftest returnere din efterspørgsel med en korrektion, hvis du i første omgang har skrevet ordet forkert. Så kan vi da tale om et vaskeægte life hack

 

2. Kom til pointen

Svar direkte på spørgsmålet: Hvad vil du mig (målgruppen)? Og styr uden om lange søforklaringer, indskudte sætninger og overdreven brug af flotte, fantastiske, fabelagtige tillægsord. Desto klarer en vinkel, du i din tekst leverer, desto større chance er der for, at du effektiv leder din målgruppe i den rigtige retning (en retning der komplementerer din målsætning, vel og mærke – salg, for eksempel).

 

3. Hold rytmen 

Lidt længere tekster har brug for god dynamik, hvis læserne skal komme uskadte gennem dem. Prøv at variere sætningernes længde, hvis din tekst bliver for massiv og husk altid at læse teksten højt for dig selv. Svinger det? Så er du på rette vej. Undgå "hundredeordstekster", der kræver flere dybe indåndinger at komme igennem. En god tommelfingerregel er, at holde sætningslængderne mellem 15-18 ord. Flet kortere sætninger ind for at skabe et dynamisk sprog, der sikkert fører din modtager i mål.

 

4. Fremmedord fremmedgør

Ganske almindelige ord, vi alle forstår, tak. Hvis du lyder klogere end du er, så tror dine kunder én af to ting: 1. Du er dum, 2. De er dumme. Du taber i begge tilfælde.

 

5. Overskriften er helten

Det er med overskrifter, som med første billede på en datingprofil: De skal fange interessen. Prøv f.eks. at finde nye vinkler på dit budskab. Måske handler det slet ikke produktet, men mere om, hvilke ressourcer brugen af det kan frigøre? Og husk: Nogle ord konverterer bedre end andre. Forsøg dig frem og se, hvad der trækker flest klik. Et oplagt medie, til at teste dette, er e-mail: Lav en splittest med to forskellige overskrifter og se, hvad der giver dig den højeste åbningsrate.

Indholdet er leveret af:

Adtention er et full-service digitalt bureau, der specialiserer sig inden for digital- og offline marketing, samt branding- og kommunikations strategier. Adtention leverer effektiv og højt specialiseret rådgivning inden for især online marketing. Med Adtention som din sparringsparter skaber du et godt udgangspunkt for at lade din virksomheds markedsføring blomstre. Hos Adtention glæder vi os til at dele vores store digitale værktøjskasse med dig.

Som abonnent har du adgang til et unikt tilbud fra Adtention.

Har du brug for yderligere hjælp, kan du som premium abonnent kontakte Adtention nedenfor. 

har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at få den rette rådgivning og sparring? Ring til os på 7013 7015. Vi sidder klar ved telefonen mandag - torsdag fra 8.00-17.00 og fredag fra 8.00-16.00

ring på 7013 7015