Skat og moms

Skatte- og momsreglerne er mange, og de kan være svære at navigere i. Selvstændige.com tager hånd om denne udfordring gennem en række relevante artikler, som giver dig hjælp til skat og moms. Vi giver dig også muligheden for at spørge professionelle partnere til råds om lige netop din problemstilling.

 

Skatteregler for selvstændige

Er du selvstændig har du som ejer af en virksomhed pligt til at indberette skat efter skattelovens indkomstbegreb. Overordnet betyder dette, at indkomst som du har tjent ved arbejde i din virksomhed, skal betragtes som skattepligtig indkomst. 

For at skattemyndighederne kategoriserer dig som selvstændig skal din virksomhed imødekomme en række krav som du kan læse mere om her.

Selvstændige erhvervsdrivende kan som udgangspunkt fratrække de udgifter, som er direkte forbundet med indkomsten, fra den skattepligtige indkomst. Du skal som selvstændig dog være opmærksom på, at der er forskellige regler for hvornår en udgift kan trækkes fra den skattepligtige indkomst, og hvornår udgiften i stedet for skal godtgøres gennem afskrivninger. Du kan læse mere om forskellen på udgifter som du kan trække fra den skattepligtige indkomst, og afskrivninger her.

Momsregler for selvstændige

I Danmark opkræves 25% af salgsprisen gennem moms. Din pligt til indberetning af moms afhænger som selvstændig af hvilken type virksomhed du driver. Der er f.eks. forskellige muligheder og retningslinjer for indberetning af moms hos anpartsselskaber og personligt ejede mindre virksomheder. 

Lyst til at blive endnu klogere?

Bliv medlem af Selvstændige.com og få adgang til spændende artikler og podcasts om moms- og skatteregler for selvstændige. Du kan også få 1:1 sparring med kompetente advokater, der kan hjælpe dig med moms og skat.

Læs mere