Selskabsret

Ejer du, eller overvejer du at stifte et selskab er du nok allerede bekendt med de udfordringer og spørgsmål som selskabsret kan føre med sig. Her på siden finder du viden om selskabsret, advokathjælp og meget mere.

Selvstændige.com har et stærkt hold af specialiserede advokater klar til at hjælpe dig som medlem. Vi tilbyder kompetente samarbejdspartnere som kan hjælpe dig med dine selskabsretslige spørgsmål og klæde dig godt på til at tage hånd om de udfordringer som din virksomhed kan møde.

Hvad er selskabsret?

Selskabsret dækker over jura, som omhandler drift af virksomheder eller selskaber. Begrebet dækker over mange forskellige områder som du kan læse mere om under de ovenstående overskrifter.

 

Opstart af egen virksomhed 

Går du med et ønske om at starte din egen virksomhed skal du indledningsvist sætte dig godt ind i hvilken selskabsform, som passer til dig og dine ønsker for din fremtidige virksomhed:

  • Personligejet mindre virksomhed
  • Enkeltmandsvirksomhed
  • Interessentskab
  • Anpartsselskab
  • Aktieselskab

Selskabstyperne har hver især sine egne krav og regler f.eks. omhandlende kapitalkrav til opstart, hvor der f.eks. ved personligejet mindre virksomheder intet krav er, mens der ved opstart af anpartsselskab er et kapitalkrav på 40.000 kr. Ligeledes er der forskel på ejerforhold: personligejet mindre virksomheder må maksimalt have én ejer, mens anpartsselskaber kan have en eller flere ejere. 

 

har du brug for mere hjælp?

Ønsker du 1:1 sparring om din konkrete problemstilling, kan du abonnere på Selvstændige.com Premium og få hjælp fra specialiserede advokater. Du får også adgang til et netværk af specialister indenfor revision, IT, HR jura og digital marketing.

se abonnementer