Personskade-erstatning

Hvad sker der, hvis uheldet er ude, og du eller en af dine ansatte får en arbejdsskade? Som selvstændig har du pligt til at have en arbejdsskadeforsikring, der dækker dine ansatte, men du bør også sørge for at forsikre dig selv ordentligt. Er skaden først sket, er det nemlig for sent at tegne en forsikring.

På denne side finder du artikler om, hvad der er værd at vide om forsikringer, og hvordan du anmelder en arbejdsskade korrekt.

Værd at vide om personskadeerstatning

Sager om personskadeerstatning kan være en langtrukken og uoverskuelig proces for dig som mindre selvstændig. Gennem Selvstændige.com har du en række specialister, som kan hjælpe dig gennem forløbet, hvad enten det er dig selv eller en af dine medarbejdere, som har været ude for en ulykke. 

Det kan være en god ide at have disse elementer i mente, når du skal søge om erstatning eller godtgørelse for din skade:

  • Du skal sikre dig, at du søger om den korrekte godtgørelse eller erstatning.

  • Personskaden skal anmeldes hurtigst muligt. Udgangspunktet er, at skaden skal anmeldes indenfor 3 år fra skadestidspunktet.

Yderligere skal du være opmærksom på, at der er forskel på hvornår du skal søge om erstatning og godtgørelse.

  • Erstatning: I tilfælde hvor din skade forsager indtægtstab kan du søge om erstatning
  • Godtgørelse I tilfælde hvor din skade forsager midlertidige eller varige gener. Gener betyder ikke nødvendigvis, at du får indtægtstab. 

Læs mere om medlemskabet

Har du brug for yderligere hjælp kan du læse mere om mulighederne i vores medlemskab her.

abonnement