Offentlige udbud

Skal din virksomhed afgive tilbud i et offentligt udbud, er der flere parametre, som er vigtige at have for øje. Selvstændige.com kan hjælpe dig godt i gang, hvis du ønsker at afgive et tilbud i forbindelse med offentlige udbud. 

 

 

 

Helt grundlæggende om offentlige udbud

Offentlige udbud betyder, at en udbyder indhenter tilbud på sin opgave fra en ubestemt række virksomheder, der kvalificerer sig indenfor branchen. De interesserede virksomheder aflægger derefter et tilbud, hvor udbyderen så vælger det tilbud som vurderes som mest attraktivt. Det offentlige udbud publiceres gennem en licitationsannonce, som både kan ligge i online- og offline medier.

I offentlige udbud er der som oftest mange virksomheder, der afgiver et tilbud, hvilket er med til at skabe en hård konkurrence. Af denne grund er det essentielt, at netop dit tilbud kan give udbyderen det som efterspørges, hvad enten det er den laveste pris eller et ekstraordinært værditilbud. Brug derfor god tid på at udarbejde dit tilbud og vær gerne på forkant med kommende offentlige udbud, på den måde kan du som tilbudsgiver aflevere et gennemarbejdet tilbud uden at blive presset af udbuddets deadline.

Du skal desuden være opmærksom på at udbyderen af opgaven kan stille krav om dokumentation for, at du som tilbudsgiver formår at udføre arbejdet som du har beskrevet det, derfor er det vigtigt at du på forhånd har dokumentation for at du har kapacitet til at udføre opgaven. 

Alle former for entreprise er underlagt tilbudsloven mens der er mere specifikke krav til hvornår udbuddet er omfattet af udbudsloven.

 

Har du brug for personlig sparring om dit tilbud?

Som medlem af Selvstændige.com kan du få personlig sparring med advokater indenfor udbudsret og andre professionelle partnere, der kan hjælpe dig med dit tilbud og kravene for licitation.

Læs mere om vores abonnementer