kontrakter og aftaler
I forbindelse med drift af din virksomhed indgår du aftaler på kryds og tværs, men hvornår er en aftale gyldig og hvornår er en kontrakt nødvendig? Via nedenstående overskrifter kan du bl.a. blive klogere på betingelser, regler og love indenfor kontrakter og aftaler.
Kort om kontrakter og aftaler
Din rolle som selvstændig erhvervsdrivende kræver som regel, at du indgår aftaler og kontrakter med både kunder og leverandører. En aftale kan være både mundtlig og skriftelig, de gælder begge i samme omfang, men en mundtlig aftale kan være svær at bevise, skulle en uoverensstemmelse angående aftalen ende i retten. Af denne grund kan det være en god ide at vælge en skriftelig aftale fremfor en mundtlig. En aftale kræver desuden af begge parter er myndige og bør indeholde en kortlægning af emner, der ellers kunne være grundlag for konflikter.
Nedenfor ses en række typiske aftaler og kontrakter du som selvstændig møder i din drift af virksomhed:
- Ansættelseskontrakter
- Leverandøraftaler
- Købsaftaler
- Lejekontrakter
- Salgs- og leveringsbetingelser
- Partnerskab
- Ejeraftaler
Indgået i samarbejdsaftaler? Se med her
I denne videopodcast gennemgår advokat Thomas Rønfeldt fra HjulmandKaptain og statsautoriseret revisor Thomas Pedersen fra Redmark væsentlige kontraktbetingelser, og hvordan du undgår at skrive under på samarbejdsaftaler, der kan koste dig dyrt på den lange bane.

